Cimere kimler başvurabilir?
12 yaşını doldurmuş, ayırt etme gücüne sahip olan kişiler, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, Mavi Kart/çifte vatandaşlık sahibi olanlar ve ayırt etme yeteneği kısıtlı olanlar başvuruda bulunabilir.
CİMER hangi şikayetlere bakar?
Millet ile devlet arasında güçlü bir iletişim köprüsü oluşturma amacıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), vatandaşlarımızın dilekçe ve bilgi edinme hakkı başta olmak üzere, devlet politikalarıyla ilgili her konuda görüşlerini ifade edebilecekleri kapsamlı bir hizmet sunuyor.
Cimere şikayet edince ne olur?
CİMER şikayetinin sonucu nedir? CİMER’e iletilen şikayetler ilgili kamu kurumuna iletilir ve incelenir. Başvurunun sonucuyla ilgili bilgi başvuru sahibine iletilir. Şikayet başvuruları en geç 30 gün içinde tamamlanır.
Cimere hangi şikayetler yazılır?
Gençlerin kamusal hayata katılımını önemsiyoruz ve CİMER’e görüş, öneri ve projelerinizi yazmanızı bekliyoruz. CİMER’de yönetim ortağı olun. Sokak hayvanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi CİMER’e yazabilirsiniz. CİMER aracılığıyla Türkiye’nin yüzyılını şekillendirecek konularda değerli görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.
Cimer’e şikayet ettiğim kişi beni görebilir mi?
Gizli kişisel verilerim üçüncü kişilerle paylaşılacak mı? Bilgi Edinme ve CİMER’e iletilen hiçbir talep (kimlik ve iletişim bilgilerinin kamuya açık veya gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi veya makamlarla paylaşılmayacaktır.
Alo 150 nedir, ne için kullanılır?
BİMER uygulaması kapsamında tüm kaymakamlık, valilik ve bakanlıklarda “Halkla İlişkiler Başvuru Ofisleri” kurulmuştur. Ancak sadece valiliklerimizde “Alo 150” hattına cevap veren çağrı merkezleri bulunmaktadır.
CİMER şikayetlerinde isim gözüküyor mu?
CİMER’e başvuruda bulunan vatandaşların kimlik bilgileri gizli tutulur.
Cimerden ceza gelir mi?
Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine ilişkin kararı Bilgi edinme başvurularında herkese yönelik, memur olsun veya olmasın, bir başvuru süreci düzenlendiği için, üst göreve başvuran memura, görevini zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemez.
CİMER şikayet kaç günde sonuçlanır?
TALEBİME NE KADAR SÜREDE CEVAP ALABİLİRİM? 1) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında yapılan talep ve şikâyetlerin cevap süresi 30 gündür. 2) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapılan taleplerin cevap süresi 15 iş günüdür.
Cimere şikayet edenin kimliği açıklanır mı?
BİMER ve CİMER gibi idari itiraz mercilerine kimlik bilgilerinizi paylaşmadan başvuruda bulunmanız mümkün değildir.
CİMER şikayeti asılsız çıkarsa ne olur?
CİMER vb. yerlere yapılan şikayetlerde şikayetin asılsız olması halinde şikayetçiye kamu davası açılabileceğine dair bir bildirim yer almalıdır. Hatta kamu davası bile açılmalıdır.
Bir firmayı nasıl şikayet edebilirim?
Alo 175 Tüketici Şikâyet Hattı kapılarını Habertürk’e açtı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, Habertürk muhabiri Çimen Çetin’e Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hakkında bilgi verdi.
CİMER hangi bakanlığa bağlıdır?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) İletişim Müdürlüğü’nden başvuru talebi. Bu hizmeti kullanabilmeniz için aşağıda listelenen kimlik doğrulama yöntemlerinden size uygun olanını kullanarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.
CİMER’e şikayet nasıl yapılır?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi 150’yi arayarak veya www..tr adresindeki CİMER bağlantısından şikâyetinizi iletebilirsiniz. Şikâyette bulunurken doğru bilgi verilmesi için şifre ücretiyle ilgili şikâyet olduğunun belirtilmesi gerekmektedir.
CİMER’e doktor şikayet edilir mi?
Sağlık sektöründe karşılaşılan sorunların incelenmesine ilişkin başvurular, Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulan CİMER sistemi üzerinden yapılabiliyor.
CİMER şikayetinde isim görünür mü?
CİMER bu bilgileri üçüncü kişiler veya kurumlarla paylaşmaz. Gizliliğin sağlanması amacıyla şikayet konusu olan kişi veya kurumun şikayetçinin kimlik bilgilerine erişimi yoktur.
Hakkımdaki CİMER şikayetini nasıl öğrenebilirim?
BAŞVURUMUN DURUMU HAKKINDA NASIL BİLGİ ALABİLİRİM? Başvurunuzun durumunu CİMER çağrı merkezini (0312 590 20 00 / 0) arayarak da öğrenebilirsiniz.
CİMER kaç gün içinde cevap vermek zorunda?
Başvurunuzun konusu bir talep veya şikâyet ise ve başvurunuza 30 gün içinde cevap alınamamışsa, CİMER aracılığıyla cevap alamadığınızı belirterek başvuruda bulunabilirsiniz. Yasal sürenin bitiminden itibaren 60 gün içinde idari dava açabilirsiniz.
Öğretmen veliyi cimere şikayet edebilir mi?
Velilerin CİMER aracılığıyla öğretmen hakkında şikâyette bulunma hakkı bulunmaktadır.