İçeriğe geç

Ayrintili Olarak Ne Demek

Ayrıntının anlamı nedir?

Detaylar, ilk başta algılanmayan ve anlaşılması için uzun bir çalışma veya düşünce gerektiren unsurları ifade eder. “Detaylı” kelimesi, bir şeyi en küçük ayrıntısına kadar bilmek veya bunu diğer tarafa iletmek anlamına gelir.

Aynı olarak ne demek?

Aynı şey ne anlama geliyor? Ayni, “maddi formda verilen, para olarak verilmeyen” anlamına gelir.

Ayrımcılık ne demek TDK?

İnsanların gerçek veya algılanan özellikleri nedeniyle haklı bir sebep olmaksızın eşit muamele görmediği haksız durumlar ayrımcılık teşkil eder.

Ayrıcalığı ne demek?

TDK’ya göre ayrıcalık, başkalarından ayrı ve üstün olma durumudur.

Ayrintili eş anlamlısı nedir?

Detay kelimesi, detay kelimesiyle aynı anlama gelir. “Detay” kelimesinin dışında, “detaylar” kelimesi de eşanlamlı olarak kullanılabilir.

Ayrıntıya ne denir?

Detay bulmacasının çözümü “fark”, “detay”, “nüans” ve “detaylar” olarak karşımıza çıkıyor.

Aynı nakdi ne demek?

Nakit, parayla yapılan bir ödeme biçimidir. Ayni ödemeler, para olmayan mal veya hizmet biçimindeki ödemelerdir. Örneğin, bir çalışanın maaşı nakit ödeme iken, bir hediye kartı ayni ödemedir.

Ayın olarak ödeme nedir?

(Ayni Ödeme) Satın alma bedelinin veya borcun nakit olarak değil, mal şeklinde ödenmesidir.

Aynı gider ne demek?

Ayni yardım, maddi değeri olmayan ve genellikle mal veya hizmet biçiminde sağlanan yardımdır. Bunlara örneğin yiyecek, giyim, ilaç veya öğretim materyalleri gibi maddi ürünler dahildir. Ayni yardım ve mali yardım nedir? Ayni yardım: Mal veya hizmet biçiminde destek.

Kadına ayrımcılık ne demek?

Cinsiyetçilik, bir kişinin cinsiyetine veya toplumsal cinsiyetine dayalı önyargı veya ayrımcılıktır. Cinsiyetçilik herkesi etkiler. Kalıp yargılar ve toplumsal cinsiyet rolleriyle bağlantılıdır ve bir cinsiyetin veya toplumsal cinsiyetin diğerinden doğal olarak üstün olduğuna dair inancı içerebilir.

İnsan ayrımı yapana ne denir?

Irkçılık, farklı bir ırka veya etnik kökene ait oldukları için diğer insanlara karşı önyargı, ayrımcılık veya düşmanlıktır. Irkçı davranış sergileyen kişiye ırkçı denir.

İnsan ayrımı nedir?

Bir kişinin veya grubun yaşı, ırkı, rengi, milliyeti veya etnik kökeni; cinsiyeti, medeni durumu; engelliliği; dini inançları, sosyal statüsü veya diğer kişisel özellikleri nedeniyle başka bir kişiye veya gruba farklı muamele etmek ayrımcılıktır.

Ahden ne demek?

(ﺍﺧﺪﺍﻥ) i. (ar. ḫidn ve ḫadīns çoğulu aḫdān) dostlar, yoldaşlar, tanıdıklar: Sütûde-menkıbe Râmî Efendi’nin babası / Öldüğünde büsbütün üzülmüştü (Şinâsî).

Ekarde etmek ne demek?

– “Elemek, dışlamak, öznenin dışında tutmak” anlamına gelen “exclude” ve “dışlamak, öznenin dışında tutulmak” anlamına gelen “exclude” bileşik fiillerinde kullanılan bir kelimedir.

Aşlanık etmek ne demek?

Eğlence amaçlı: Eğlence amaçlı.

Ayrıntının kökü nedir?

Ayrıntı – Nisanyan Sözlük. Türkçe-Türkçe Ayrı- fiilinden +(In)tI ekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi ayrı olarak bulunabilir. Türkiye-Türkçe: dolaşma, aldatma, sıkıntı vb. Yanlış analojiyle “.” kelimelerinden türetilmiş Yeni Türkçe bir kelimedir.

Detay mı ayrıntı mı?

Ayrıntı, önemli bir özellik, olgu veya maddedir. Tek bir olgu/karakteristik/madde ise ayrıntıları kullanın. Ayrıca, belirli bir görevi yerine getiren bir varlıktan bahsederken de ayrıntıları kullanın. Birden fazla olgu, özellik, madde veya belirli bir hedefe ulaşmak için birden fazla şey yapan bir kişiyi tanımladığınızda ayrıntıları kullanın.7 Ara 2019Ayrıntı, önemli bir özellik, olgu veya maddedir. Tek bir olgu/karakteristik/madde ise ayrıntıları kullanın. Ayrıca, belirli bir görevi yerine getiren bir varlıktan bahsederken de ayrıntıları kullanın. Birden fazla olgu, özellik, madde veya belirli bir hedefe ulaşmak için birden fazla şey yapan bir kişiyi tanımladığınızda ayrıntıları kullanın.

Detay ve ayrıntı eş anlamlı mı?

Detay, ayrıntı ve ayrıntı kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.

Nuans nedir?

I. (Fransız nüansı) Aynı cinsten şeyler arasındaki ince fark, ayrım: Çok yerinde bir tanımlamayla, milletler renk nüanslarını bildikleri ölçüde medenileşmiş sayılırlar (Nihad S. Banarlı).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kumral Escort