İçeriğe geç

Musar Nedir

Müşar nedir?

Kelime Anlamı: “Danışman” kelimesi, genellikle uzmanlık bilgisi gerektiren konularda tavsiyelerde bulunan bir profesyoneli tanımlar. Bu kişiler genellikle belirli bir alanda uzmanlaşır ve müşterilere veya danışanlara bilgi ve tavsiye sağlar.

Mesur nedir?

(ﻣﺸﻌﻮﺭ) sıf. (Ar. şu’ūr, “hissetmek, bilmek, anlamak” anlamına gelir) Anlaşılan, anlaşılan. Meş’ûrat (ﻣﺸﻌﻮﺭﺍﺕ) i. (Ar. çoğul eki -āt ile) Anlaşılan, anlaşılan şeyler.

Müşaid ne demek?

Sanayici ve girişimcilerin bağımsız derneği.

Açık kadro nedir?

Kurumlardaki açık pozisyonlara boş pozisyonlar da denir. Özellikle eski zamanlarda boş pozisyonlar için kullanılan bilinen bir kelimedir.

Müşavir nedir?

DANIŞMAN, bir işletmenin yürütülmesi veya bir bireyin kişisel finanslarının yönetilmesi konusunda tavsiyelerde bulunan kişidir.

Müşareke işlemi nedir?

Muşaraka, iki veya daha fazla tarafın birlikte iş yapmak ve ortaya çıkabilecek herhangi bir kar veya zararı paylaşmak için belirli miktarda sermaye koyarak oluşturdukları bir ortaklıktır. Kısaca, bir kar-zarar veya sermaye ortaklığıdır. Taraflar; kendi paylarına göre zarara ve aralarında yapılan anlaşmaya göre kara dahil olacaklardır.

İlmi tuma nine nedir?

Ta’dîl-i erkân’a benzer bir anlamda kullanılan “tuma’nine” kelimesi, kişinin rüknâ yapmaya ehil olduğuna kanaat getirmesi halini ifade eder. Ta’dîl-i erkân, daha çok rükû’, kavme (rükûdan kalktıktan sonraki duruş), secde ve celse’de (iki secde arasında oturma) görülür.

Me sur ne demek?

(ﻣﺄﺛﻮﺭﻩ) sıf. (Ar. esr – uѕret “hadis nakletmek, anlatmak”, me’sûr > me’sûre kelimelerinden) (Haber vb. için) Rivayet edilen, rivayet yoluyla gelen, nakledilen: “Ed’iye-i me’sûre: Aracılığıyla.” Rivayet, Hz. Muhammed’in duaları.”

Meşhur hadis nedir?

Haber-i vâhid (haber-i âhâd) olan hadisler, meşhur (mustafiz), aziz ve garib olmak üzere sınıflandırılır. Meşhur, aslen bir veya daha fazla sahabe tarafından rivayet edilen ve özellikle Tabi’in ve Tebeu’t-Tabi’in dönemlerinde fakihler arasında kabul gören rivayettir.

Münebbi ne demek?

Ebu Tayyip’in lakabı olan El-Mütenebbi, “peygamberlik eden, geleceği haber veren” anlamına geliyor.

Tevfik etmek ne demek?

Tutma, beklet, bir yerde tut. Çoğulu tevkifât; tutuklamalar, toplu tutuklamalar.

Müziyat ne demek?

(ﻣﻮﺫﻳﺎﺕ) i. (Ar. mūẕі „mūẕiyāt çoğul eki -āt ile, “işkence”den) pireler, sivrisinekler vb. insanları rahatsız eden küçük hayvanlar ve zararlılar.

1/4 ne demek memur?

1/4 memur ne anlama geliyor? ¼ memur terimi, birinci sınıfın dördüncü rütbesindeki bir memura atıfta bulunur. Bu yeterlilik, ortaokuldan sonra bir yıllık mesleki veya teknik eğitimi tamamlayan kişilere açıktır.

Münhan nedir?

× Boş: Noterin istifa etmesi nedeniyle noterlik kadrosu boşalmıştır. Muhdes: Yeni kurulmuş ve henüz noter olarak atanmamış noterlik bürosu.

Liyakat ne demek 657?

(Madde 3) Liyakat: Devlet memuriyetine giriş, sınıf içinde yükselme ve yükselme ile hizmete son vermenin liyakat esasına dayandırılması ve bu sistemin uygulanmasında memurların güvence ve eşit fırsatlara sahip olmalarının sağlanması.

Müşarunileyh ne demek?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre, “muşarünileyh” kelimesinin anlamı, Arapça kökenli bir terim olan ve hukuk dilinde yaygın olarak kullanılan bu kelimenin, “üzerine, hakkında, aleyhine” anlamlarında kullanılmasıdır. Bu kelime genellikle resmi ve hukuki metinlerde bir kişi veya bir konu söz konusu olduğunda kullanılır.

Müluk ne anlama gelir?

İfade. Arapça “tarikat” veya “grup” anlamına gelen “taife” ve “hükümdar” ve “hükümdarlar” anlamına gelen “melik” kelimelerinin çoğul hallerinden oluşan bir ifadedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir